Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/birgitplaugmann.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5033
Mænd og følelser | Birgit Plaugmann
Velkommen til BirgitPlaugmann.dk
Parterapeut og Psykoterapeut Birgit Plaugmann
60656063

Mænd og følelser

Mange mænd undgår helst at tale om følelser, kærlighed, parforhold og om deres smertefulde oplevelser af afsavn, svigt, ensomhed og forkerthedsfølelse.
Disse følelser er livsvilkår, som gerne bliver lettere at bære, når de deles med andre i fortrolighed, så kan der også findes andre veje.

Familiestrukturens ændring
I vore bedsteforældres, oldeforældres og tipoldeforældres tid var det manden, som tjente pengene og havde det sidste ord at skulle have sagt. Kvinden var den primære omsorgsperson i familien; hun skulle føde børn, tage sig af deres opvækst på stort set alle områder, sørge for hjemmet m.v. Her var virkelig tale om at leve som to forskellige køn – i roller, tanker, følelser og handling.
Denne patriarkalske familiestruktur eksisterede i mange generationer før vores, og mange lever både bevidst og ubevidst med værdierne fra det patriarkalske familieværdier, som er fæstnet i os fra vores rødder.

Siden 1950 -erne er familiens livsvilkår gradvist forandret afhængig som følge af samfundsudviklingen. Geografi, økonomi, uddannelsesniveau og kultur påvirkede den enkeltes personlige udvikling. Kønsrollerne var i opløsning, og på forholdsvis få år ændredes mange menneskers grund-livsvilkår.
Der eksperimenteres – vi søger at skabe den 
parforholds-konstellation og den familieform, som vil opleves som den bedste. Her oplever mænd, at deres tilknytning til familien bedres, når de lærer sig at tale om følelser og relationer.

Derfor er det vigtigt at tale med andre om livs-emner – begynd med de lettere – det er bedre, end at bære det alene.