Shop’aholic Coaching – coaching for overshoppere

Giver det dig fred og ro eller en lykkefølelse at gøre “det gode køb” – igen og igen? Tilbud, tøj, biler, rejser, smykker, designmøbler? Så ved du også, at lykkefølelsen er kortvarig. Måske undgår du en følelse af manglende energi, tristhed, mindreværd / lavt selvværd, lav selvtillid, usikkerhed og ensomhed, mens du shopper, men du ved godt, den dukker op igen. Behovet for nye køb trænger sig derfor på igen.
Nogle skjuler afhængigheden ved at lyve for familie og venner om de nye indkøb og om økonomien. Nogle må have flere indtægtskilder; et ekstra job, hurtiglån til høje renter, småtyverier, bedrageri på jobbet. Handlinger som overskrider egne normer.
Undersøgelser i USA viser, at lige så mange mænd som kvinder er shop’aholics. Kvinder synes at shoppe i timevis, mens mænd typisk er meget hurtigere til at handle. Det tilskrives evolutionen – at kvinder tidligere brugte dagen til indsamling af føde, mens mænd som jægere hurtigt kunne slå ned på byttet.

Hånden på hjertet: er du købe-afhængig?
Kan du kun kontrollere din købemani på de dage, hvor du har det godt?
Forsøger du det styrker din identitet og din selvtillid ved at købe tøj, mad, vin etc.? Bliver du høj af de nye indkøb og gode impulskøb, selv om du ikke har råd til dem? Føler du et lille lykke-sus, når du trykker ”godkend” til dankortet og når du modtager dine nye varer
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når købetrangen tømmer kassekreditten, og nye hurtig-lån dækker hullerne på bankkontoen, samtidigt med dit økonomiske fundament krakelerer.

Du kan få hjælp mod impulskøb, som ødelægger din økonomi?
VI ARBEJDER MED  
Følelser forbundet med shopping
Påvirkning fra medier, venner, kolleger, familie
Indre følelse af styrker og svagheder
Styrker selvværd og selvtillid
Indsigt i psykologiske mønstre som forsvarsmekanismer
Værdiafklaring – eksistentielle værdier
Motivation til et sundt handlemønster og strategier ved indkøb
Tilgivelse af sig selv og fra andre
Genoprettelse af selvrespekt
Plan for fremtiden
Evaluering af forløbet

Vælg et coachingforløb, hvor psykoterapi inddrages til de psykologiske aspekter